Biesmans Afbouw staat als een huis

Biesmans Afbouw is het grootste stukadoorsbedrijf in Limburg. Het familiebedrijf uit Schinnen staat onder leiding van de directie William en Patricia Biesmans-Muller en telt 25 personeelsleden. Het bedrijf staat bekend om haar hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en service. William Biesmans: “Onze opdrachtgevers hechten grote waarde aan ons onderscheidend vermogen. We zijn niet uit op snel succes op korte termijn, maar bewaken steeds onze lange termijn visie. Daarmee bouwen we duurzame relaties met klanten op. En dat levert aan beide kanten win-winsituaties op.”
William en Patricia zijn sinds 2003 de eigenaren van Biesmans Afbouw. Ze zijn de opvolgers van Piet Lomme die in 1957 het bedrijf heeft opgericht. William kwam in 1995 in de zaak als administratieve kracht. “Maar eigenlijk was ik als gediplomeerd elektrotechnicus een manusje-van-alles en hielp uit waar het nodig was”, zegt hij. “Op die manier heb ik de zaak in al zijn facetten goed leren kennen. De wereld van het stukadoren kende ik al van thuis uit, want mijn vader en een oom waren stukadoors van beroep. Weet je waar?” Lachend: “Juist ja, bij Biesmans.”

Patricia kwam in 1999 in het bedrijf als hoofd financiële administratie. Ook kreeg ze de verantwoordelijkheid voor het personeelsbeleid. “Hierin is niks veranderd”, zegt Patricia. “Met dien verstande dat ik in 2003 mede-eigenaar ben geworden en mijn takenpakket is uitgebreid. Veilig werken en gezondheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn ook belangrijke thema’s in het bedrijf geworden waar we dagelijks met zijn allen intensief aan werken.”

Blind vertrouwen

Het echtpaar heeft plezier in het ondernemerschap. “William: “We hebben onze ziel en zaligheid in het bedrijf gelegd.” Patricia: “Het leiden van de zaak is een soort sport geworden. Biesmans Afbouw staat als een huis en daar zijn we best trots op.” Het tweetal vult elkaar prima aan. “We kennen elkaar als partners natuurlijk door en door en vertrouwen blind op elkaar”, zegt Patricia. “Dat maakt ons bedrijf nog sterker.” William: “Patricia leidt het kantoor en ik ben de man van de praktijk, dat is een prima takenverdeling. Werkvoorbereiding, begeleiding van het werk op de bouw, het maken en bewaken van de planning, offertes uitbrengen, acquireren, dat behoort allemaal tot mijn domein.” Patricia: “Maar ik ben ook regelmatig op de bouw te vinden, zo houd ik affiniteit met het werk.”

Levenspad

Het leiden van een eigen bedrijf voelt inmiddels als tweede natuur, maar is nooit een droom voor beiden geweest. Patricia: “Ons levenspad heeft ons hier gebracht.” William: “En we zijn er heel gelukkig mee. We genieten van de vrijheid om onze eigen beslissingen te kunnen nemen en opdrachtgevers zijn bijzonder tevreden over ons mooie werk.” Patricia: “Met ons deskundige personeel bouwen we iedere dag aan onze zaak, dat geeft mij voldoening. Biesmans Afbouw levert goed werk. We hebben een bestand van vaste opdrachtgevers en daar komen nog altijd nieuwe klanten bij. Daarvoor doen we het!”

Laatste Referenties artikelZuyderland Medisch Centrum te Heerlen

Laatste Referenties artikelDe Oude Pastorie te Beek